Бохоницький ЗДО (ясла-садок) "Дзвіночок"
Агрономічної сільської ради

Тематичний захід присвячений пам’яті видатного полководця Івана Богуна

Нещодавно в Україні відзначено історичний ювілей – 370 років з моменту визволення Вінниці мудрим полководцем, відважним козаком та легендарною особистістю Іваном Богуном. Чи не вперше ця подія здобула надзвичайно широкий резонанс у науковому та громадянському середовищі.

Іван Богун любив нашу неньку Україну понад усе, тому в політичних суперечках відстоював її незалежність до останнього подиху. Він очолював Вінницький полк, який стояв на захисті західних кордонів. А своєю хитрістю, відступивши до річки Буг, заманив польську шляхту до криги, де були прорубані ополонки, які замаскували сіном і притрусили снігом, тим самим  відправивши  польське військо під воду.

У Вінниці, на вулиці Козицького, встановлений памятний знак Івану Богуну.

В Бохоницькому ЗДО (ясла-садок) «Дзвіночок» вихователем Мельник Т.І. був проведений тематичний захід присвячений пам’яті видатного полководця. Тетяна Іванівна  розповіла дітям про історичну постать І.Богуна,  його життєвий шлях,  бойові подвиги та пам’ятні місця, названі на честь видатного полководця.

Разом із членами гуртка «Ми маленькі українці»,  використовуючи техніку пластилінографіки, виліпили  портрет козака, провели бесіду-міркування «Козацька мудрість в приказках».

 

Під час ознайомлення із темою виготовили  дидактичні ігри «Одягни козачат» та «Допоможемо козакові», переглянули презентацію «Дітям про козаків» https://www.youtube.com/watch?v=NsidAJbjcT8

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *