Бохоницький ЗДО (ясла-садок) "Дзвіночок"
Агрономічної сільської ради

Всесвітній день поширення інформації про АУТИЗМ

У Бохоницькому ЗДО до Всесвітнього дня поширення знань про аутизм організували круглий стіл "Вони не хворі, вони особливі". Яна Сергіївна студентка ВДПУ ім. М.Коцюбинського, яка проходить практику у нашому закладі ознайомила педагогів із особливостями діток дошкільного віку з Аутизмом, перглянули чудовий мультфільм, що доступно розказує про аутизм та прийняття людей з аутизмом - Amazing Things Happen.

https://www.facebook.com/autism.2kvitnya/videos/2327829937483974

На зображенні може бути: 6 людей, люди стоять та у приміщенні  На зображенні може бути: 7 людей, люди стоять та у приміщенні

🧩 Цей день був встановлений 18 грудня 2007 року резолюцією № A/RES/62/139 Генеральною Асамблеєю ООН.  Мета цього дня — привернути увагу громадськості та підкреслити важливість допомоги дітям та дорослим з аутизмом для підвищення рівня їх життя. 

💙Символом цього дня вважається синій/блакитний колір, бо це колір Всесвітньої організації аутизму Autism Speaks. Саме ця організація у 2005 році вперше організувала акцію на підтримку даної теми — акція називалася «Запали синім» (Light It Up Blue).

🧩 Аутизм (розлади аутистичного спектру (РАС)) – це стан, який виникає внаслідок порушення розвитку головного мозку. Характерними проявами є вроджений та всебічний дефіцит спілкування та соціальної взаємодії. Аутизм неможливо вилікувати, проте з часом можна скоригувати й адаптувати людину до соціального життя.

🧩 Розлади аутистичного спектру починаються у дитинстві, зберігаються у підлітковому і дорослому віці. Ризик розвитку аутизму можна діагностувати вже в 1,5 річного віку дитини за допомогою спеціального скринінгового тесту.

🧩 До 6 років мозок активно засвоює інформацію. І якщо до цього віку зусиллями корекційних педагогів, психологів, арттерапевтів, логопедів розвивати дитину з РАС, то з часом таку дитину можна адаптувати до соціального життя.

"Найгірше, що ви можете зробити, це нічого не зробити (про навчання та розвиток дітей з аутизмом)." - Темпл Грандін

🧩 Люди з аутизмом можуть бути надзвичайно обдарованими, проте їм потрібно набагато більше часу, щоб навчитися чомусь дуже простому.
Рівні розумової діяльності у людей з РАС варіюють в надзвичайно широких межах – від важкого порушення функцій до чудових невербальних когнітивних навичок. Такі діти проявляють здібності – іноді просто геніальні – до малювання, музики, конструювання, математики тощо. При цьому інші сфери життя не будуть цікавити дитину.

По закінчення педагоги отримали символічні ПАЗЛИКИ, які є символом людей з аутизмом.

На зображенні може бути: 3 людини, люди стоять, люди сидять та у приміщенні  На зображенні може бути: 6 людей, люди сидять, люди стоять та у приміщенні

Будьмо дружніми до аутизму!
Ці незвичайні й водночас надзвичайні люди потребують нашої уваги, турботи, любові.

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *