Бохоницький ЗДО (ясла-садок) "Дзвіночок"
Агрономічної сільської ради

Тиждень знань з основ БЖ

У часи економічної скрути, складних життєвих реалій важливою залишається проблема профілактичної роботи щодо формування навичок безпечної життєдіяльності дітей. Виникає необхідність, починаючи з дошкільного віку, навчити дітей свідомо ставитися до свого здоров’я, питань особистої безпеки та безпеки навколишніх. З 19.04.21 по 23.04.21 в Бохоницькому ЗДО (ясла-садок) «Дзвіночок» пройшов «Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності», головною метою якого було поліпшення якості освітньої роботи з дітьми, створення безпечних і нешкідливих умов навчання та виховання, праці та профілактики травматизму учасників освітнього процесу.

 

Кожен день тижня мав свою назву:

«Дитина і побут»;

«Дитина і вулиця»;

«Дитина і гра»;

«Дитина і природа»;

«Здоров*я дитини».

Педагогами закладу щоденно проводились спостереження, бесіди, заняття, дидактичні ігри, обговорення ситуацій, вікторини, сюжетно-рольові ігри, дослідницька та практична діяльність. Діти були уважними пішоходами та дисциплінованими водіями, перевтілювалися у мужніх пожежних-рятувальників і допомагали друзям впоратися з бідою.

 

 

Інструктором по фізкультурі Люлькою М.С. була проведена спортивна розвага «Юні пожежники» з дітьми старшої групи. Метою якої було закріплення знань щодо правил поведінки у надзвичайних ситуаціях. Юні пожежники старанно тушили вогонь за допомогою вогнегасників, долали перешкоди, переходячи з зараженої зони в чисту, обережно лізли по пожежній драбині, пролазили у палаюче вікно.

 

Керівник гуртка «Театрик» Павленко О.А. з гуртківцями показали лялькову виставу «Вовк і семеро козенят», під час якої діти закріпили знання про те, як потрібно поводитись коли залишились вдома самі.

У день «Здоров’я дитини»  відбулися заходи до дня 35-річчя пам'яті Чорнобильської катастрофи. Вихователь Яропуд М.О. провела інтегроване заняття «Чорнобильська катастрофа» (старша група) під час якого переглянули мультфільм «Книга-мандрівка. Україна. Місто-привид». Завдяки таким заходам у дітей формується вміння самостійно вирізняти небезпечні чинники довкілля. Підсумком дня стала колективна робота "35 роковини Чорнобильської трагедії"

 

Вихователі підготували рекомендації, поради батькам, проводили різні види просвітницької роботи з питань БЖД. Тема безпеки життєдіяльності дитини невичерпна. Вона не обмежена Тижнем знань з основ БЖ, а повинна звучати постійно. І ті зерна знань, умінь і навичок, які закладаються дітям сьогодні обов’язково знадобляться їм в майбутньому.

Життя та здоров'я дитини - найдорожче багатство!

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *