Бохоницький ЗДО (ясла-садок) "Дзвіночок"
Агрономічної сільської ради

З 31.10 по 04.11.2022 р. пройшов «Тиждень БЖД»

Метою проведеного тижня було поліпшення якості освітньо - виховної роботи з дітьми з питань особистої безпеки та захисту життя у надзвичайних ситуаціях. Завдання дорослих — педагогів і батьків — не залякувати дітей, а користуючись їх природною допитливістю, навчити правил поведінки, не забороняти або приховувати небезпечні предмети і речі, а в ґрунтовній, цікавій, пояснювальній роботі вчити правильно користуватися ними. Тому, педагоги обрали форми і методи роботи, які дозволили відчути дітям не лише цінність свого життя та здоров’я, а й свої можливості у зміцненні та збереженні його, умінні діяти у небезпечних ситуаціях. Щоденно з дітьми проводилися спостереження, бесіди, заняття, дидактичні ігри, обговорення ситуацій, вікторини, сюжетно-рольові ігри, спортивні розваги, дослідницька та практична діяльність.

У групі раннього віку "Сонечко" проведено бесіди "Правила власної безпеки", "Безпека на дорозі"; заняття "Ознайомлення з дорожніми знаками" та "Драбинка для пожежного автомобіля"; обігрування ситуації "На пішохідному переході"; сюжетно-рольву гру "Лікарня", рухливу гру "Автомобіль і птахи".

      

У другій молодшій групі "Краплинка" малеча переглянула мультфільм "Безпека на дорозі" та ознайомились з правилами дорожнього руху за допомогою інтерактивної папки лепбук, під час дидактичної гри "Де є вітаміни" дізнались, які корисні овочі та фрукти для здоров*я.

  

  

У середній групі "Ромашка" провели комплексне заняття "Небезпека від вогню" під час якого ознайомились із нетрадиційною технікою малювання кляксографія "Вогнище", вивчили правила безпеки із вогнем та безпеки на дорозі.

   

У старшій групі "Веселка" дошкільнята закріплювали свої знання про безбеку у надзвичайних ситуаціях під час занятть: підготовка руки до письма "Пожежник рятівник", малювання "Пригоди чарівної ляпки", аплікація "Дорожній рух", екопростір дитини "Правила знаю і небезпеку помічаю"

  

  

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *